2018 17 11 RUD Crombez Medium De vervanging van de F-16: onze Dwarsligger in 't Pallieterke.

 

 

 

F 16 Defense NewsLockheed says it can double F-16's service life, but will have to compete for opportunity
By: Valerie Insinna   April 13, 2017

 

 

 

F 35 National InterstLockheed Martin Team Wins Joint Strike Fighter Competition, Pledges Full Commitment to This Cornerstone of Future Defense Capability

PRNewswire 26 oct 2001

BETHESDA, Md. and FORT WORTH, Texas

 

 

F35 stop geen geldVoor zij die menen dat de life cycle cost van de F-35A gekend is, raden we onderstaande link aan met officiële informatie.
 
 
 
 
 

usa europe choice

De keuze tussen de potentiële opvolgers van de F-16 is volgens ex-kolonel Pierre Therie meer dan een keuze tussen enkele types vliegtuigen. Het is ook een politieke keuze over de defensie die we willen. Het Europese model van "samenwerknig voor vrede" of de Amerikaanse strategie van een "wereld met enkel vrienden of vijanden"? (Opinie Vrt nws)

 

NCW IndiaVandaag de dag is alles met alles via netwerken verbonden: Cloud, Internet of Things en nog meer van die hype termen. De militaire wereld kent Network Centric Warfare. We bekijken wat dit voor België kan betekenen en of dit spek voor de bek van de favoriet F-35 van de luchtcomponent is.

F35A SU35Een video die de vergelijking maakt tussen de F-35A en de SU-35. Aan de kijker om conclusies te trekken.

 

cat 1218093 960 720 Er is steeds een kat-en-muis spel geweest tussen vliegtuigen en radarsystemen. In deze periode hebben radars wel de bovenhand in de Electronic Warfare (EW). Tot vervelens toe moeten we als Dwarsliggers stealth die hards melden dat stealth vliegtuigen door goed uitgeruste militaire partijen zoals de Russische, wel degelijk gemakkelijk te detecteren zijn. In onderstaand artikel vraagt de auteur zich terecht af, of stealth vliegtuigen wel bestaan. Het wordt almaar moeilijker en moeilijker om dit te aanvaarden.

 

OTH B.big

De Russische radar Sunflower (Podsolnukh) kan tot 500 km ver "zien", dus over de horizon. Autonoom kan het 300 vaar- en 100 vliegtuigen opvolgen. En slecht nieuws voor de aanhangers van de 5de generatie stealth vliegtuigen, die kunnen evenzeer gedetecteerd worden.

Russia ship buzzing 19 April 2016

Russia buzzing U.S. warship: is it justified?

De laatste incidenten tonen mooi aan dat enerzijds we ook vliegtuigen nodig hebben die niet enkel stealth en duur zijn, en anderzijds dat we de invloedssferen moeten respecteren. Geostrategische gevoeligheden zijn niet te onderschatten.

QF 16 30 April 2016Air Force to convert 30 F-16 jet fighters to target drones in $34.4 million order to Boeing

Air Force eyeF22s next-generation tactical data links gateway for jet fighter communications

f 35b takeoff 575

The F-35: Still Failing to Impress

De Director of Operational Test and Evaluation (DOT&E) gaf een stand van zaken over de ontwikkeling van de F-35. Het ziet er niet goed uit voor the boys and their toys.

F 35 take offDespite Decades of Stealth, Sticking Points Bedevil F-35 Jet

Hoe "Work in Progress" een bodemloze put wordt

A 29zeker veilig voor de eigen troepen

The WW II Era Plane given the F-35 a Run for Its Money

 

F-35 National Interst

America's F-35 vs. Russia or China's Best Fighters: Who Wins?

Een pijnlijke vaststelling dat de F-35 niet alleen kan opereren, maar steun nodig heeft in een veel groter raamwerk. Dit kan België zich niet permitteren en mocht België  voor de F-35 kiezen dan is ze met handen en voeten gebonden aan de goodwill van de VSA.

A Belgian F 16 Fighting Falcon prepares to take off from Mwaffaq Salti AB JordanLe remplacement des F-16 belges : une analyse exploratoire

Réseau Multidisciplinaire d’études stratégiques (RMES) publiceerde in augustus 2015 een studie aangaande de vervanging van de Belgische F16.

F-22 flares

These may be the only F-22’s Achilles’ heels in a dogfight against 4th gen fighter jets