Aircraft Infrared Principles, Signatures, Threats, and Countermeasures

IR CF18Dit document is een aanvullende tekst bij de korte cursussen elektronische oorlogsvoering (EW), EW-101 en EW-102, die jaarlijks worden gegeven aan de Naval Air Warfare Center Weapons Division (NAWCWD), Point Mugu, Californië. Net als de EW-cursussen is dit materiaal bedoeld voor een algemeen publiek zonder een infrarood (IR) achtergrond dat op zoek is naar een praktisch overzicht van de problemen van vliegtuigverdediging.

Het doel is om de belangrijkste concepten hoofdzakelijk door middel van tekeningen en afbeeldingen over te brengen. Een paar vergelijkingen worden gegeven wanneer woorden en cijfers ontoereikend zijn, maar zijn niet essentieel om de concepten te begrijpen. Een dieper begrip van IR vereist veel meer theorie dan hier; maar idealiter zal het materiaal hier een basis bieden om op voort te bouwen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het voortzetten van dit heel interessante gebied.

{pdf=https://www.dwarsliggers.eu/images/PDF/Aircraft_Infrared_Principles_Signatures_Threats_and_Countermeasures.pdf|100%|1000|native}