man leest krantEr wordt heel wat geschreven over de oorlog in Oekraïne. De media weten duidelijk ook niet wat waarheid is of propaganda. Voor sommigen is er geen zoektocht nodig: er is maar één antwoord en dat is het hunne.

Talks between Vladimir Putin and President of the United States Joseph BidenKort en bondig is een reeks met korte Dwarse bijdragen voor al wie gebeten is om méér te weten dan wat de traditionele media ons vertellen.

(Foto Wikipedia: Gesprek Biden - Poetin)

gorbatsov pinocchioOok tijdens de feestdagen zorgt Wladimir Poetins militaire machine voor opwinding in Westelijke strategiestaven of toch minstens in de media: In de buurt van onderzeese kabels, die Europa met Amerika verbinden, hebben de Amerikanen verdachte „Russische activiteiten “geobserveerd. Ondertussen blijven de cyber- en propagandatrucjes van de Russen een voortdurend thema.

Angela Merken en TrumpDe eerste internationale uitstap van VS-president Donald Trump bracht hem onder meer naar Brussel, Europese hoofdstad én zetel van de NAVO. Het bezoek viel nogal tegen voor de verzamelde Europese staatshoofden. Bondskanselier Angela Merkel reageert.(kort)

 

 

NATODe vraag die mij reeds lang bezig houdt: kan de wereldvrede nog verzekerd worden door één dominerende Natie, een PAX AMERICA?

NATOWaarom  steunt België nog steeds de nucleaire strategie van de NAVO? Een reactie op de visie van professor Tom Sauer UAntwerpen.

 

NATODe volgende nogal lange inleiding over iets dat ogenschijnlijk niet veel met de NATO te maken heeft is nodig om de essentie van de huidige problemen rond de veiligheid en verdediging van het vrije Westen te kunnen benaderen.