book glassesEen bijdrage uit de reeks "Onder Dwarsliggers": Houden politici van kennis of willen ze alleen maar gelijk krijgen?

questionsBilzenaar Wouter Raskin (N-VA) wil dat de kloof tussen het grote aantal niet-ingevulde vacatures en het grote aantal mensen in de werkloosheid – vaak verhullend brugpensioen genoemd – zoveel mogelijk wordt gedicht. Zijn verlangen is redelijk en heel terecht en een grondige ingreep dringt zich inderdaad op.

jan vercammenBijdrage door gastauteur, Jan Vercammen, cardioloog en N-VA volksvertegenwoordiger: Voor dit bericht beroep ik me graag op de wettelijk bepaalde parlementaire onverantwoordelijkheid. ‘As we speak’ wordt immers in alle stilte door verschillende niveaus een ‘downsizen’ van het medisch kader voorbereid.

uniaUnia ligt weer eens onder vuur en echt niet alleen vanuit politieke hoek.

Wie met mensen praat die het nieuws volgen, weet meteen wat ‘de bevolking’ over het genaamde Unia denkt: eenzijdigheid. De beleving is dat etnische Vlamingen achtergesteld worden en allochtonen en hun geklaag voorgetrokken.

MM LeeuwBeseffen Vlaamse politici als Geert Bourgeois en Vlaamse groepen als VVB Jongeren de kracht en de werking van de mentale modellen? Of leven ze in een ivoren toren?

GDF SuezHet was De Tijd die de bal een week geleden, na een voorzet door de CREG, aan 't rollen bracht. De Belgische staat en het gros van de Belgische gemeenten bleken dik opgelicht door Frankrijk, weer eens.

nmbs treinEigenlijk zitten er, voor de burgers, indirect wel enkele voordelen aan Cornu's weigering om zijn cumuls te laten vallen.

soap bubbles 1106868 960 720Moeten we industrie proberen te behouden? Prof. De Grauwe (66) meent dat we onze industrie best laten schieten want ze overleeft toch niet meer. Holslag daarentegen (32) meent dat we met alleen maar diensten onze welvaart nooit op peil kunnen houden, noch onze import financieren. Typerend voor het verschil tussen het oudere Belgische establishment en jonge academici met een sterke(re) internationale focus?