Islam en de zelfmoord van het WestenBoekbespreking

Nederlandse vertaling van The Islam and the suicide of the West: the origin, doctrine and goals of Islam, van de hand van de Braziliaans-Amerikaanse hoogleraar Luiz Sérgio Solimeo.

 

 

 

 

Serge DesouterIn september 2022 verscheen bij uitgeverij Polemos een boek van de hand van Serge Desouter, een witte pater die doorlopend en alternatief in verschillende Afrikaanse landen werkzaam was.

LT 14 UrkHet Nederlandse stadje Urk is ook bij ons welbekend: het voormalige eilandje in de vroegere Zuiderzee, waar een groot monument herinnert aan de talrijke vissers die in de woelige wateren van de toenmalige Zuiderzee de dood vonden.

abdeslam SalahDe aanslagen in Brussel zorgden wereldwijd voor commotie maar wat een verschil met Parijs op 13 november 2015: toen was er geen kritiek te horen, nu wel en die is niet min. We vroegen ons af hoe dat komt.

bomen in het bosWe kennen allemaal de uitdrukking: “Van louter bomen het bos niet zien”. Dat ook het omgekeerde fenomeen: “Van louter bos geen bomen meer kunnen onderscheiden” bestaat, is ons misschien minder bewust.

Recep Tayyip Erdogan2 WEF Davos CDV kleinStaan politieke partijen nog voor onze eigen waarden en cultuur, of zijn ze naïef in het aantrekken van nieuw kiesvee?

michelangelo God ManBART DE MEULENAER – Lang voelde ik mezelf ex-katholiek. Nu nog twijfel ik bij zaken die ik in de kerk hoor en niet alleen over voorbehoedsmiddelen, ook heel andere thema’s. Soms is de Kerk me te links, soms te rechts.

Street protest calling for Sharia in Maldives Democracy failed system posterDe hetze rond het al dan niet toelaten van onverdoofd slachten doet heel wat emoties oplaaien. Luidt dit het begin van het einde van de seculiere staat in? Of is het vals alarm?

james FoleyDe moslim executieve heeft het over haar hart kunnen krijgen om zich van de misdaden van de IS te distantiëren. Hoera, we kunnen op onze twee oren slapen: het zijn toch betrouwbare democraten! Ogenblikje…

system failure Fuck youIedereen lijkt wel voor de democratie en de daarbij horende seculiere staat? Maar wat met grote groepen die dat afwijzen?

Subcategories