kerstduifHet is alweer Kerstmis. De tijd vliegt mensen… Hij flitst voorbij gelijk den blauwe geschelpte van de Charel op zijn beste dagen.

Der TaubeBeste Vrienden, ik probeer Brussel te mijden. De lucht is er slecht en er zijn grote bevolkingsgroepen die, horresco referens, duif een lekkernij vinden en van Brussel zonder meer, en niet helemaal ten onrechte, verwachten dat de gebraden duifjes er in hun mond vliegen.

2002 oxbridge boat raceNog iets over productiviteit, en ook een beetje over burn-out.

In navolging van de roeiwedstrijden die de universiteiten Oxford en Cambridge ieder jaar uitvechten op de Thames in London, besloten ook Bayer en BASF in de twintigste eeuw een dergelijk toernooi op de Rijn in te richten.

achterzicht paard shuttleAls uil vlieg ik vooral ‘s nachts en dan zie ik vanuit de lucht zo van die staven liggen die minstens in twee lijnen blinken in het maanlicht. Jullie tweevoetige landwezens noemen die rails of treinsporen. Om de editors te plezieren, vermeld ik natuurlijk ook de dwarsliggers.

 

Groene koe kalfNaar aanleiding van het artikel “Gef mo gaze, Bella!” hebben we als Simpele Duif en Simpele Uil een exclusief interview van Bella afgenomen. Zie hier enkele bedenkingen van dit sympathiek kalf, Bella.

Jan Jambon duif 0Misschien is er wel een bredere steun voor terroristen dan gedacht in de moslimgemeenschap in en rond Brussel, aldus de Simpele Duif.

zwarte pietDe zoektocht naar waarheid zou nooit ophouden, ware daar niet de wijsheid van de politiek correcten die wegdenken wat hen in de weg staat.

Zaventem PierADYLLUAN SYML - Wathelet: problemen rond het nachtlawaai over Brussel? Charleroi en Luik kunnen de werklast wel overpakken. Als simpele uil vloog ik over de bluf.

JannieAl mijn vroegere vooroordelen tegenover Jannie Haek zijn weerlegd. Ik schaam me diep voor mijn wantrouwen.

vlucht duiven

Onze maatschappij zit muurvast, en dat niet alleen in het verkeer. Yves Desmet heeft dat ook eindelijk begrepen, maar ziet zijn eigen aandeel daarin niet.

fairy dreftHet Vlaamse politieke schouwspel wordt altijd simpeler om te doorzien: rechts wordt links en links wordt rechts, alléén Verhofstadt overleeft.

vredesduifIn China worden de duiven niet gelost maar aangeslagen. Maakt niet uit, het zijn Belgische duiven. Het debat over onze identiteit wordt daardoor, ondanks Verhofstadts afkeuring, weer aangezwengeld.