weide woestijn fictieGastauteur Eric Blondeel: We weten over het klimaat eigenlijk weinig, en vast veel minder dan de postmoderne mens gelooft. Maar één ding is wel heel zeker: het klimaat was altijd doorlopend in beweging, is dat vandaag ook nog en er is geen enkele reden om aan te nemen dat het ooit anders zal worden.

klimFhstickball.svgDe spijbelende klimaatjongeren hebben wetenschappers gevraagd om hun klimaateisen om te zetten in concrete beleidsmaatregelen. Dat is een stap in de goede richting. Om ook te slagen is er één belangrijke voorwaarde: dat de wetenschappers onafhankelijk zijn en de wetenschap de énige basis is en niet een politieke interpretatie ervan.

 

IPCCcircusGastauteur Jan Jacobs : Wat kost een groen klimaatbeleid? Eerder verschenen in Doorbraak
 
 
 

newspapers geen waarheidEen lezer van onze Nieuwsbrieven schreef tevergeefs een brief naar enkele redacties. Daarom publiceren wij zijn brief want we weten dat ‘hij vooraan stond in de rij toen ze het verstand hebben uitgedeeld’. Oordeel zelf en vraag u eens af waarom lezers van de traditionele kranten dat niet zouden mogen weten?

 

 

 

 

VN vlagDeel 2: Het IPCC en CO2

Gastauteur Dr. ir. Eric Blondeel: Deze bijdrage is beperkt tot het IPCC en de discussie over de klimaatopwarming.

keizer zonder klerenWaar we het over willen hebben is de accuraatheid van klimaatvoorspellingen, niet de weersvoorspellingen. In De Tijd (en andere kranten) maakt men reclame voor het nieuwe boek van een klimaatalarmist. De titel spreekt duidelijke taal: “De Vlaamse kust zal niet overleven zoals ze nu is”.

 

 

 

perceptionGastauteur Dr. ir. Eric Blondeel: Het International Panel for Climate Change (IPCC) beweert dat de aarde opwarmt door de schuld van de mens, meer specifiek door broeikasgas emissie met koolstofdioxide (CO2) als kernprobleem. Het lijkt interessant de drie elementen daarin, zijnde opwarming, menselijke invloed en CO2 te verifiëren aan de hand van gekende feiten, modellen en de perceptie.

fake news warning signOver de opwarming van de aarde heeft iedereen zijn mening, en veel 'wetenschap' is daarvoor niet nodig. Of toch? Voor lezers die méér willen weten is deze gevulgariseerde wetenschappelijke informatie een echte ogen opener!

popeyeDat we deze beide onderwerpen, klimaat en energie, apart vermelden is heel belangrijk, want door de koppeling van beide is er grote verwarring ontstaan, waarvan ook academici misbruik maken om ons eenzijdig te informeren en daarbij zelfs wetenschappelijke nonsens niet schuwen.

 

 

aldiAcademisch gevormde ecologisten zijn dol op CO2! De fysische wet die waarschijnlijk de breedste invloed op onze omgeving heeft, en vrijwel in alle levenssituaties opduikt is wat ik “de Wet van Aldi” noem.

 

 

 

WSJParijs is er om dat wat de politici in ieder geval zouden doen van een imprimatur te voorzien.

markus sommMarkus Somm: Wie zal het klimaat redden? Niemand weet het. Het verdrag van Parijs zeker niet.

bjornlomborg 320x475Björn Lomborg, gastprofessor aan de Copenhagen Business School en klimaatalarmist, neemt bij veel wetenschappelijke problemen mainstream-kritische standpunten in. Trump heeft gelijk!

Sejm under the reign of Sigismund III Vasa 0De Klimaatconferentie in Parijs is er uit geraakt, denken we. Ze heeft daarvoor een eeuwenoude methode van het Pools parlement toegepast, denken we eveneens. Maar we denken wel eens dingen die in de realiteit anders zijn.

16451794648 f54e94c55a bMens, ken je plaats in het universum. Er zijn niet zozeer een debat en actieplannen over klimaatverandering nodig, maar wel over energie om ons op de klimaatverandering voor te bereiden.

Het grote klimaatdebat 22 mei 2015 268x300Het boek van het Klimaatdebat in 2015