Symbol code redPieter Lukkes, prof. em. geografie:  Geschiedenis? Dat is toch de tijd na 2010?

bird of prey 1127655 1280Gastauteur Ap Cloosterman: In het artikel “een Grand Solar Minimum op komst heb ik de voorspeling van prof. dr. Valentina Zharkova vermeld: Er is een zonneminimum op komst, die zal starten in 2020 en zal duren tot 2055”.

board school university research previewKlimaatonderzoekers vertellen dat de aarde een broeikas is, warmer dan een steenklomp in de ruimte. Dat komt vooral door 'broeikasgas' in de lucht. Die straalt energie naar de zee en de vaste grond. Volgens het IPCC zelfs 342 Watt/m2. Dat is meer dan twee keer zoveel als de zon, die maar 161 Watt/m2 op de grond brengt.

garen en bandAuteur: Prof. Em. PIETER LUKKES. Heel lang geleden kwam er zo af en toe een vrouw bij mijn ouders aan de deur. Aan een riem om haar nek droeg zij een platte houten kist. Daarin zaten garen, band en andere naaibenodigdheden.

MrBordello ChimpzillaVolgens de VRT-ombudsman is er maar één geloofwaardige bron, het IPCC. Hoe de VRT-redactie tot deze conclusie komt, tenzij op ideologische basis, vertellen ze niet.

 

bosbranden aus 2019 2020De jarenlange indoctrinatie door de media (onder meer via de weerberichten) heeft de link tussen klimaat en weersomstandigheden diep in de hersenen van de argeloze nieuwsconsument geplant. Men hoeft zelfs bij elke ‘natuurramp’ niet telkens opnieuw te verwijzen naar de klimaatverandering. Het volstaat de ware oorzaken te verzwijgen.

HSR 02Gastauteur Dr Eric Blondeel: De “hockeystick” curve was de cover van het IPCC 2001 rapport, en heeft zijn naam ontleend aan de vorm van de grafische curve van Dr. Mann die de temperatuur in de tijd weergeeft. Gekoppeld aan de CO2 concentratie vertolkte deze grafiek het verhaal van de catastrofale antropogene opwarming door CO2.

spain madrid fountain pigeonsHet klimaat fascineert me. Wij duiven hebben het liever niet te koud. Mijn voorvaderen leefden in Egypte, en daar is het lekker warm. Ze namen er 5000 jaar geleden de postdienst voor hun rekening. Jammer dat ik daar geen postzegel meer van heb…

Guus BerkhoutGuus Berkhout (Nederland): Politieke rekenmodellen brengen ons land in een economische crisis. Stop er mee en ga meten.

uitstoot

Met deze bijdrage willen we wetenschappers de kans geven om op een constructieve manier met elkaar in debat te gaan over de klimaatverandering. Wij hopen dat ‘klimaatalarmisten’ net zoals ‘klimaatsceptici’ de moed hebben om hun eigen kennis ter discussie te stellen. Dr Eric Blondeel gaf alvast met dit artikel het goede voorbeeld.

consensus   foto dedereldmorgen.be

 

  Over de rol van de belangrijkste actoren en hun verantwoordelijkheid 

kern2De ontwikkeling van de wetenschap is gebaseerd op voortschrijdend inzicht. Voor de klimaatwetenschap zou de in de media geformuleerde consensus een blokkering zijn. De echte wetenschapper wordt een klimaatontkenner genoemd omdat hij blijft zoeken naar een invulling van de hiaten tussen wetenschap en realiteit.

MilankovićWe hebben allemaal wel de indruk dat we ongeveer begrijpen hoe het zonnestelsel werkt. Of we denken toch minstens dat de astronomen het precies weten. Dat is een van de vele misverstanden die als gevolg hebben dat wij geloven veel meer van het universum te begrijpen dan we in de realiteit doen.

Johan SanctorumBeste Johan Sanctorum,
Onwetendheid is géén excuus!

Uw artikel in Doorbraak “Code Rood: ‘nutteloos alarmisme’…” is heel opmerkelijk, maar uw uitspraken over de klimaatproblematiek vormen absoluut géén troef voor een degelijk artikel; het vertoont eerder een gebrek aan kennis. Slachtoffers van uw scherpe pen zijn ditmaal econoom Geert Noels, journalist Jan Jacobs en politicus Jean-Marie Dedecker.

ambiguityHet is opvallend hoe gemakkelijk professionele journalisten en politici misbruik maken van de taalverloedering om hun eigen overtuiging te verdedigen. Zo is één van de oudste en meest lonende ‘truken van de foor’ om alles op één hoop te gooien.

silhouette 3576109 960 720Serge Desouter : In de jungle van desinformatie over het milieu en klimaat – beide vaak door elkaar gehaald: het milieu bepaalt niet het klimaat, maar het klimaat bepaalt wel het milieu – is het lastig om als gewone sterveling het goede van het foute te scheiden.

Artikel van Climategate.nl: Vandaag bracht ‘De Telegraaf’ groot nieuws onder de kop: VVD-Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff resoluut over klimaattafels: ’Kans dat ik het letterlijk uitvoer nihil’. ’Werk begint pas, ík heb geen akkoord!’

logo rvjKlacht wegens eenzijdige berichtgeving door de VRT-nieuwsredactie

120px pinnacles western australiaWaarde redacties,

Hoe dikwijls kregen uw kijkers of lezers te horen en te lezen dat een klimaatdebat overbodig is, want er is een 97 % wetenschappelijke consensus?

Flag of Norway 12In vele landen wijzen wetenschappers op de tekortkomingen van de menselijke broeikashypothese (AGW = ‘Anthropogenic Global Warming‘) en de nefaste economische gevolgen van het daaruit voortvloeiende klimaatbeleid voor de samenleving. Zo ook in Noorwegen, getuige de hieronder weergegeven, enigszins ingekorte versie van een open brief van 20 wetenschappers aan de Noorse premier, Erna Solberg.

receipts 1372961 960 720Dr.Pieter Lukkes, Em. hoogleraar geografie uit Leeuwarden gaf ons de toelating om zijn bijdrage over de politieke (on)verantwoordelijkheid te publiceren. Zijn vaststelling is weinig verhullend.