Print
Hits: 2578

bosbranden aus 2019 2020De jarenlange indoctrinatie door de media (onder meer via de weerberichten) heeft de link tussen klimaat en weersomstandigheden diep in de hersenen van de argeloze nieuwsconsument geplant. Men hoeft zelfs bij elke ‘natuurramp’ niet telkens opnieuw te verwijzen naar de klimaatverandering. Het volstaat de ware oorzaken te verzwijgen.

Eenheidsdenken is de nieuwe medianorm geworden

De klimaatalarmisten zijn inderdaad al een hele tijd aan het werk. Wie herinnert zich nog de grote bosbranden in Griekenland? Het was de opwarming van de aarde, klonk het heel overtuigend. Na onderzoek (waarover we weinig of niets hoorden) bleek de hoofdoorzaak een “aangestoken” brand te zijn. “In 2018 we experienced one of the worst bush fires in Greece”:  https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Attica_wildfires

100 people died on that fire. I remember, the first reaction of the Greek left-wing government at that time, tried to blame the climate change etc. 

Finally, the official investigation of Greek Fire Dept. found the THE causal factor: "...The arson investigative department of the Hellenic Fire Service dismissed the arson theory on 27 July, stating the fire was probably started due to wood being burnt in Daou, Penteli. Kathimerini said the suspect's name was already known.[30] A video obtained from a home security camera by the newspaper, showed that a fire started in a clearing near houses in Daou at 4:41 p.m. and quickly spread due to the wind.[31]  A 65-year old resident of the area was charged with manslaughter, causing criminal harm through negligence, negligent arson. He is suspected of causing the fire after burning wood in his garden.[15][32]..."

Géén Copy-paste?

Blijkbaar zijn onze traditionele media goed georganiseerd. Dat de Belgische media, de VRT op kop, de omvang van de branden in Australië vergelijken met het Belgische grondgebied lijkt op eigenzinnig denkwerk. Tot blijkt dat zowat de hele wereld diezelfde vergelijking gebruikt. “They are perfectly organised and the lazy journalists in all countries are just repeating the same propaganda.” Onlangs verdedigde de ombudsman van de VRT zich met het argument dat de VRT geen bericht van Die Welt over de nefaste rol, ook ecologisch, van e-wagens (met batterijen) mag overnemen … Alarmistische boodschappen daarentegen stellen blijkbaar géén probleem!

Dierenpopulatie gedecimeerd?

Dan hebben we het nog niet over het aantal dieren die zouden gedood zijn door de bosbranden: ongeveer één miljard dode dieren in een zone van 8,4 miljoen hectaren. Dat betekent dat er dus 119 dieren zouden geleefd hebben per hectare!!! Zonder te rekenen op alle gevluchte dieren. Hebben ze misschien de insecten meegerekend?

Misleiding rendeert

Deze misleiding overtuigt niet alleen de argeloze nieuwsconsument. Er zijn zelfs politici die oproepen tot internationale acties om die arme Australiërs te helpen. Dat horen de Groene ngo’s uiteraard zéér graag. Het grote geld lonkt en hun bestaansreden, tevens bron van inkomsten, kan de steun van de media zéér goed gebruiken.

Moeten we helpen? Jazeker, maar dan wel om de ware oorzaken tegen te gaan en dat ligt iets moeilijker, want de voornaamste oorzaak is puur wanbeheer. Nu zou u denken dat de ‘Groenen’  hier wel brood in zien maar ook dat is een misvatting: het is in Australië net de Groene lobby die een adequaat beheer van de ‘bushfires’ verhindert. “The real culprit is green ideology which opposes the necessary hazard reduction of fuel loads in national parks and which prevents landholders from clearing vegetation around their homes.” (Artikel hier)

Een lezer met een verblijf in het zuiden van Frankrijk bevestigde dat in Frankrijk het opruimen van brandbaar tuinafval verplicht is én gecontroleerd wordt. Over de ‘Groenen’ schreef hij:

“De ‘greenies’ zijn wel degelijk verantwoordelijk voor het volgende:

-          De afgevallen bladeren, takken, mos enz. onder de bomen en struiken, mogen niet meer geruimd worden door het huidige bosbeheer (ook niet meer in België). Daardoor ontstaat er een dikke laag afval die langzaam rot en compost geeft. Maar het is een brandbare dikke laag, die eenmaal ze vuur vat, dagen tot wekenlang kan blijven branden en smeulen. Bij ons is dit o.a. ook het geval in de Hoge Venen, waar we ook al dat soort branden gehad hebben.

-          Blijkbaar was men ook afgestapt van brede brandgangen die het vuur moesten stoppen.

Deze maatregelen zijn voor Australië met zijn talrijke eucalyptusbossen nog belangrijker, want niet alleen is deze soort bomen nog gevoeliger, ook de afgevallen bladeren blijven langer brandgevoelig dan gewone bladeren.

Andere bronnen over het wanbeheer van de Australische overheid gaan nog een stapje verder:

Reporter, Miranda Divine: "Governments appeasing the green beast have ignored numerous stare and federal inquiries over the past decade, almost all of which have recommended increasing the practice of "prescribed burning." Lees hier een artikel van 12 maart 2015 door ‘Bushfire scientist David Packham’.

Reporter, James Dellingpole: "To be clear, there is zero evidence of any change in climatic conditions that might have increased the likelihood or severity of these bushfires.  This is not - repeat NOT - a man-made climate change story, and anyone who claims otherwise is either gullible idiot or a lying charlatan."

Kan u zich voorstellen dat een journalist hier iets dergelijks zou durven schrijven? Dat een redactie dit zou publiceren? Of zou er niet één journalist zijn die twijfelt aan de menselijke CO2-hype?

Wat is dan wel de oorzaak?
Dat brandbare rommel niet opruimen zeer gevaarlijk is weet ik zelf maar al te best. Toen we indertijd in Duitsland een oefening met explosieven uitvoerden (boomvellingen) lag in een deel van het bos dor hout dat na de vorige oefening niet werd opgeruimd en toen een brand veroorzaakte die we gelukkig zelf konden blussen (toen leerde ik ook hoe belangrijk een infanterieschop kan zijn!) want anders was er een omvangrijk bos in de vlammen opgegaan. Ik mag er niet aan denken …

De incidentele oorzaken zijn helemaal niet uitzonderlijk (en eigenlijk niet zo relevant):

Dr Paul Reid, National Centre for Bushfire & Arson (brandstichting): “Ongeveer 85 % is te wijten aan menselijke activiteit: 13 % bevestigde brandstichting en 37 % vermoedelijke brandstichting. De rest werd veroorzaakt door roekeloosheid  of kinderen die speelden met vuur.”

Deze cijfers worden gecontesteerd, onder meer door De Standaard die blikseminslagen  (volgens ‘de brandweer’ en zonder harde cijfers) als voornaamste oorzaak aanwijzen. De poging van DS om cijfers te ontkrachten, toont aan dat ze de ware oorzaak, het abominabel bosbeheer waarbij de Australische Groenen een grote verantwoordelijkheid dragen,  proberen te verdoezelen. Denken ze nu echt dat er minder dor hout zal zijn wanneer de zomerse temperatuur maar 40 ipv 50° C bedraagt?

Het slechte bosbeheer blijft de hoofdoorzaak van de catastrofale omvang!

Ze zouden beter de kennis van de ‘aboriginals’ benutten! 

Waarde lezers,

Hoewel het niet onze filosofie is om snel in te spelen op de dagdagelijkse berichtgeving menen we dat de misleiding over de bosbranden in Australië die we dagdagelijks voorgeschoteld krijgen een uitzondering waard is.

Wie nog enkele artikels over de Australische bosbranden wil lezen, vindt hieronder  de links:

The Insane True Cause Of Australia’s Bush Fires

Hijacking Australian 2019 Bushfire Tragedies to Fear-monger Climate Change

Australia Fires … And Misfires

Australia: It has been hotter, fires have burnt larger areas

Environmentalists Made Australia’s Bush Fires Worse

Archive: Green ideology, not climate change, makes bushfires worse

Archive: a 2015 Warning (that was largely ignored)

Why Worse Wildfires (part 1)

Why Worse Wildfires (part 2)

Scientist David Packham on what’s really causing the bushfires

Short video about Australia’s Forest Mismanagement

Tot zo ver de actualiteit. Terug naar de fundamentele problemen met de IPCC-werking.