Wie gelooft premier De Croo nog?

MaskerSpreekt de premier met kennis van zaken wanneer hij beweert dat de opwarming van de aarde veroorzaakt wordt door menselijke CO2? Neen, zegt een specialist. Aan de lezers om te oordelen!

 Onlangs verkondigde Bart De Wever dat de mensen boos zijn. Ik vrees dat hij niet weet hoe erg  hun boosheid is. Na het lezen van deze bijdrage door een Vlaamse specialist die anoniem wenst te blijven, maar die ik ken als een gentleman en gedegen professional, zal hij wellicht toch verbaasd zijn!

 

Wanneer gaat men eindelijk eens beseffen dat de mens “het klimaat” niet controleert met zijn futiele CO2-uitstoot?


- de jaarlijkse CO2-uitstoot van heel Europa bedraagt 0,5 GtC (als CO2 gebonden), voor de hele mensheid is dat ongeveer 9GtC en de natuurlijke carboncyclus stoot jaarlijks 210 GtC uit
- mijn auto (moderne diesel, met verbruik van 3,5 à 4,8 l/100 km) stoot per gereden kilometer minder CO2 uit dan een (marathon)loper/jogger per gelopen kilometer.
(uitgeademde lucht bevat 40 000 ppm CO2). In die auto van 1 ton zwaar (met dus de uitstoot van één loper) kunnen bovendien 4 marathonlopers zich tegelijk aan 120 km/h verplaatsen.     
- er is géén verband tussen het “gehalte aan CO2” en de gemiddelde “oppervlakte-temperatuur van een planeet” (laat staan een chaotisch en gecombineerd fenomeen als “het klimaat”):


Volgens astro-fysische metingen voor alle gekende planeten met atmosfeer in ons zonnestelsel wordt de gemiddelde temperatuur aan de oppervlakte  bepaald door twee factoren:


a) de zonneflux aan de buitenkant van de planetaire atmosfeer (kwadratisch afnemend met afstand tot de zon), en

b) de atmosferische druk van de atmosfeer aan zijn oppervlak (dus door het “gewicht” van het “atmosferische dekentje” dat tot aan het oppervlak reikt), en dit ongeacht de samenstelling of dus de aanwezigheid van broekasgassen daarin of niet. Mogelijke Infrarood energie-absorptie, typisch voor GHG, draagt enkel bij tot de moleculaire gaskinetica die de finale atmosferische druk veroorzaken (zie ook link met barometer thuis: hoge druk = mooi (warmer) weer en vice versa). Beide factoren (solar flux en druk) variëren zeer complex vb. door voortdurend wijzigend zonnemagnetisme (zonne-cycli), interactie met kosmische straling, wolkenvorming (reflectie, verdamping, fasenovergangen etc.) en de chaotische distributie van de voortdurend wijzigende druk- en zonne-instralingspatronen over de hele wereld.

Maar de klimaatmaffia en belanghebbende stakeholders (overheden op zoek naar geld en nieuw machtsgebied (lees bevoegdheidsgebied voor clientalisme), de Chinese overheid en hun fabrikanten voor alle geïmporteerde Green Deal-technologie, Warren Buffet en Co, Al Gore etc...) hebben op twee decennia een ongelooflijke puinhoop gemaakt in de geesten van de gewone mensen, die het bestaan niet afkennen van alle -reeds lang gekende- basisprincipes en wetten uit de chemie en fysica, die luitjes als Al Gore en Co zouden reduceren tot wat ze werkelijk zijn: een horde geldzuchtige, opportunistische, sluwe, rijke en immorele klimaathyena’s die vooral geld willen draineren naar hun eigen fondsen en zakken.

En elke euro die vandaag vanuit een hardwerkende, vaak overwerkte maatschappij (althans diegenen die nog werken) wegvloeit naar de Chinese elektrische auto’s van Warren Buffet (merk BYD, ooit fabrikant van batterijen, nu met een auto-carrosserie er rond, en momenteel massaal in Antwerpen ontscheept), is niet meer beschikbaar voor onderwijs, ziekenzorg, ouderenzorg.
En dan jammeren dat al deze basiszorg-systemen en hun kwaliteit achteruit boeren en straks zullen in elkaar stuiken?
Be serious! De overheid kan ons geld maar één keer uitgeven, maar omdat men dit weigert te accepteren, wordt er ongelooflijk veel bijgedrukt...Tot de bubbel barst.         

Men zou dit allemaal eens moeten kunnen toelichten bij onze excellenties, van ondermeer Groen (sommigen ervan zijn écht nog mee met Al Gore’s nonsens) of VLD (die eerder denken dat er méér business-waarde te rapen valt in de Green Deal, dan de kosten ervan zullen bedragen voor de hele economie). Aan hen de vraag: Hoeveel is de evolutie van “1,5 °C gemiddelde temperatuurstijging op 100 jaar” al bijgestuurd dankzij de 1000 miljard euro (1 triljoen) aan uitgaven tot heden in de HEB-sector van Duitsland? En die Duitsers hebben intussen de bijna hoogste CO2-uitstoot en elektriciteitskost van Europa? Wat wilden ze eigenlijk bekomen? Obelix zou zeggen: “rare jongens, die Duitsers... “

Bovendien, het is niet omdat “dankzij WOII van het Duitse technoland er vandaag raketten naar de maan vliegen”, dat we hen moeten dankbaar zijn voor de technologische vooruitgang die tijdens WO II werd geboekt en die er anders wat trager was gekomen. De puinhoop van de oorlog was veel groter dan de voordelen van een snellere doorbraak van rakettechnologie.

Idem voor de nood aan een voortdurende en terechte zoektocht naar nieuwe en betere mogelijkheden ter vervanging van eindige fossiele brandstoffen. Kosten moeten daarbij telkens opnieuw worden afgewogen tegen de baten. Maar vandaag liggen er géén baten van de Green Deal bij de bevolking, zij betalen enkel de prijs ervoor...

En als de economie in puin ligt, heb je die fossiele brandstoffen vanzelf al niet meer nodig, en is er ook geen geld meer om het duurdere Chinese spul te verpatsen aan de bevolking.

Een dwarse Toeschouwer

  • Hits: 821